14 november 2012

DIGITALNYTT Spotify och Sony släpper One Direction-app

För att fira utgivningen av One Direction’s senaste album Take Me Home lanserar idag tisdag Spotify och Sony appen 1D Music från One Direction. Appen låter fans lyssna på bandets musik, fördjupa sig i vad bandet själva lyssnar på samt skapa och skicka in sina egna spellistor till bandet.

Spotify kan även avslöja att One Direction’s låtar nu har spelats över 100 miljoner gånger – ett bevis på vilken otrolig hit bandet är på den digitala musiktjänsten.

Spotify-appen 1D Music från One Direction innehåller spellistor från både bandet och dess fans samt personliga meddelanden från medlemmarna Liam, Harry, Louis, Niall och Zayn. Appen fokuserar på en interaktiv världskarta som visar exklusiva spellistor som bandet har satt samman baserat på höjdpunkter från deras karriär. Exempel på spellistor är Harry’s House, Romance och Practics Tracks for the X Factor. Spellistorna ger en exklusiv inblick i bandets musiksmak och är spelbara och delningsbara via Twitter, Facebook och inom Spotify.

One Direction-fans kan också skapa egna Spotify spellistor i appen för att sedan skicka in dem till bandet, som kommer vällja ut sina favoriter till en Hall of Fame. I appen finns även en Music Player där användare kan lyssna på bandets hela katalog, inklusive det nysläppta albumet Take Me Home, samtidigt som de tittar igenom massvis av fans egna foton av One Direction.

Appen kommer även bli en hubb för bandets sociala mediekanaler, inklusive deras Instagram- och Twitter-feed.

One Direction säger: ”Se till att spana in vår nya Spotify-app. Förutom vårt nya album kan du även lyssna på våra favoritlåtar just nu samt vad vi lyssnat på under åren som gått!”

Will Hope, Director of Label Relations på Spotify, tillägger: ”One Direction är ett av de största banden i världen idag, med en stor och hängiven fanskara, så det är ingen överraskning att dom har lyckats få över 100 miljoner streams på Spotify. Social media har spelat en stor roll i deras framgång och appen 1D Music har tagit detta till en ny nivå. Appen ger bandet chansen att visa deras fans vilken musik som inspirerar dem, men ger även fans chansen att dela med sig av sin favoritmusik till bandet.”

Nicola Tuer, EVP Sony Music UK, säger: ”Spotify är en värdefull musik partner för oss och att One Direction har uppnått över 100 miljoner streams är en otrolig milstolpe för bandet. Det har varit ett nöje att arbete med Spotify för att lansera den här appen, som låter fans interagera med världens största pop band – på ett helt nytt sätt!”

Lars Nylin