13 november 2012

SKIVBOLAG Rootsy i avtal med Blue Rose

Skivbolaget Rootsy har knutit ett ömsesidigt label-licensavtal med det tyska bolaget Blue Rose Records. Avtalet går i korthet ut på att Rootsy står för distribution, marknadsföring och promotion i Norden för samtliga Blue Rose-releaser och Blue Rose gör detsamma i Tyskland, Österrike och Schweiz för samtliga Rootsy-utgivningar.

– Jag har träffat på Edgar Heckmann, som driver Blue Rose, under många år i både Austin och Nashville. Förbluffande ofta har vi hamnat på samma konserter. Så en ömsesidig respekt har växt fram sakta men säkert, säger Håkan Olsson från Rootsy.

– Vi inledde ett samarbete kring Deadman förra året och i år gav vi gemensamt ut Shurmans Inspiration, berättar Edgar Heckman. Och det har fungerat så bra att det kändes naturligt att ta ytterligare ett steg och vidga och formalisera samarbetet.

De första releaserna inom avtalet i Norden blir Ad Vanderveens Driven By A Dream, The Departeds Adventus och Tom Gillams Good For You.

Först ut i Tyskland, Österrike och Schweiz blir Paal Flaatas Wait By The Fire: Songs of Chip Taylor.

Lars Nylin