9 november 2012

Soran Ismail och Martina Thun leder P3 Guld 2013

Humorstjärnan Soran Ismail och Morgonpasset i P3:s Martina Thun blir programledare för P3 Guld. Lördag 19 januari sänder P3 Sveriges Radio och SVT1 P3 Guld 2013 live från Scandinavium i Göteborg.

Martina Thun och Soran Ismail är mycket väl bekanta med P3 Guld då de båda delat ut priser på galan tidigare år. I januari 2013 tar den nyblivna programledarduon dock ett nytt steg i P3 Guld-sammanhang och debuterar som värdar.

– För mig som jobbar på P3 är P3 Guld någonting väldigt speciellt. Och jag är i ett läge i karriären då jag är sugen på en utmaning, så jag tänkte att jag borde leda P3 Guld-galan helt enkelt! Jag anmälde mig som frivillig och blev så klart jätteglad när jag fick veta att jag fått jobbet, och ännu gladare när jag fick höra att jag ska leda galan tillsammans med Soran, säger Martina Thun.

 

– Att få frågan var en stor ära! Jag vet att det här programledarjobbet kommer att innebära mycket att hålla koll på, men jag tror att det kommer att gå bra. Jag och Martina har en avslappnad relation till varandra efter alla Morgonpasset-sändningar som jag gästat – jag vet att jag kan lita på henne och att vi kommer att göra vår egen grej av det här, säger Soran Ismail.

Martina Thun har varit Morgonpassets trygga mittpunkt sedan 2007 och 2010 ledde hon Musikhjälpen tillsammans med Jason Diakité (Timbuktu) och Nour El-Refai. Året därpå delade Musikhjälpen-trion ut pris på P3 Guld 2011.I januari 2013 blir det första gången hon simultanleder en musikgala för radio-, tv- och livepublik uppdraget kommer hon att utföra tillsammans med Soran Ismail.

Soran Ismail är idag en av Sveriges mest kända komiker. Han är en av frontfigurerna i den populära humorpodcasten TSKNAS som nyligen firade sitt hundrade avsnitt, sommarpratade i P1 i somras och har turnérat med sin enmansföreställning två gånger om. I höst syns han dessutom i tv-rutan som omvärldsbevakare i Hübinette på SVT och medverkar kontinuerligt i Morgonpasset i P3. Soran delade ut pris till Årets dans på den senaste P3 Guld-galan och i januari 2013 gör han debut som programledare.

Sveriges Radios musikgala P3 Guld arrangeras lördag 19 januari på Scandinavium i Göteborg. Musikfesten blir den elfte i ordningen och direktsänds i P3 Sveriges Radio kl 20.03 och i SVT1 samma kväll kl 21.00.

Lars Nylin