1 november 2012

MEDIA Årets Musikfoto 2012

Årets vinnare i GAFFA Photo Award ’12 är korad. Den vinnande bilden är tagen av Katrine Kolström på årets Hultsfredsfestival och segrade även i musiktidningen Gaffas underkategori Årets bästa publikbild. Foto: Katrine Kolström

Juryns motivering:

”En publikbild behöver inte visa på hysteri. Här är istället en suggestiv bild som öppnar för egna tolkningar. Det är en bild som växer, bjuder på nya detaljer och berättar olika historier ju längre man betraktar de olika delarna av bilden. Det är bara fantasin som sätter gränserna.”

Förstapriset består av 5 000 kronor samt ett presentkort på 1 000 kronor till GAFFA:s shop.

Årets jury bestod av: Sandra Nordin (projektledare och pr-konsult på A.W.B med klienter som Kent, Swedish House Mafia, Magnus Uggla och Familjen), Petra Åberg (printchef på mediebyrån Carat), Håkan Moberg (frilansfotograf i bl.a GAFFA) samt Johan Lothsson (chefredaktör, GAFFA).

Samtliga vinnare offentligörs i GAFFA:s novembernumret som publiceras denna vecka.

Claes Olson