31 oktober 2012

PRIS P3 Guld till Scandinavium

Nu är det klart att P3 Guld återvänder till Scandinavium i Göteborg efter två år på Lisebergshallen. Den första P3 Guld-galan ägde rum 2003 i Växjö, därefter flyttade galan till Göteborg där galan hållits varje år sedan dess. Musikfesten i januari blir den tionde i ordningen i Göteborg och det firas med den största galan i P3 Gulds historia.

– Det ska mycket roligt att återvända till Scandinavium och erbjuda ännu fler besökare möjlighet att se Sveriges Radios guldkantade föreställning på plats – inte minst de i publiken som väljer ståplats extra nära scenen, säger P3 Gulds projektledare Maths Broborg.

P3 Guld arrangeras i Scandinavium lördag 19 januari 2013. Publiken bjuds på unika liveframträdanden som både summerar 2012 och vänder blickarna mot det nya musikåret. Dessutom delas priser ut i nio kategorier till dem som under det senaste året utmärkt sig på ett förträffligt sätt.

– Vi är självklart stolta och glada över att P3 Guld är tillbaka i Scandinavium. Det är en härlig arena som passar bra för denna typ av evenemang och vi ska göra allt som vi kan för att överträffa tidigare galor, säger Charlotta Jacobsson, Affärsutvecklare på Got Event/Scandinavium.

– Sveriges finaste musikgala väljer att komma till Göteborg för 10:e året i rad och vi är fantastiskt glada och stolta över att återigen få vara med och ordna den här musikfesten, säger Joakim Albrektson, projektledare på Göteborg & Co.

Vem som blir galavärd för P3 Guld 2013 och vilka artister som uppträder på galan avslöjas inom kort. Vilka av årets aktuella artister som nominerats till de prestigefyllda priserna presenteras på den årliga presskonferensen i början av december.

Biljetterna till P3 Guld 2013 släpps kl 09:00 onsdag 31 oktober och säljs via ticnet.se.

Evenemanget P3 Guld 2013 är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Got Event och Göteborg & Co.

Lars Nylin