31 oktober 2012

MANAGEMENT Svenska Hong Faux rör på sig utomlands

Den svenska rockkvartetten Hong Faux börjar skörda utländska framgångar. I synnerhet Tyskland omfamnar det färska Stockholmsbandet.

Redan i februari slog Brittiska Classic Rock Magazine fast att Hong Faux är ett av 2012s mest spännande nya band att följa. Under ledning av Pironi Management och Hansi Friberg har planerna för debutalbumet The Crown That Wears the Head under året tagit fart och avtal har slutits mellan bandets egen etikett, distributörer och promotionbyråer i Benelux och GAS.

Första singeln, Feign Death to Stay Alive, som något otippat fått sånghjälp av Titiyo, släpptes för en månad sedan och spelas nu på tiotalet tyska radiostationer. Videon till låten har även fått bra rotation på de tyska musiktevekanalerna.

Albumreleasen skedde förra veckan och omskrivs som ”Stoner sensation des Jahres” i media. I topprecensioner i viktiga tyska magasin som Slam, Rock Hard och Metal Hammer tillskrivs bandet att ha lyckats förnya genren med sin blandning av stonerriff, arenarefränger och grungia sångharmonier. Om två veckor inleds en kortare europaturné och förutom gig väntar ett hektiskt promotionschema. I samband med turnén passar Hong Faux på att göra en uppvärmningsspelning på O-Baren i Stockholm med fri entré den 6/11.

Aktuella turnedatum:

Nov 6 Stockholm – O-baren

Nov 9 Helsingborg – Metalbaren @ The Tivoli

Nov 10 Berlin – White Trash

Nov 11 Wien – Arena

Nov 13 Eindhoven – Dynamo

Nov 14 Bremen – Römer

Nov 15 TBA

Nov 16 Arnstadt – Jungfer

Nov 17 Jena – Cosmic Dawn

Lars Nylin