22 oktober 2012

ARTIST Guld till Sabaton

Warner Music passade på att belöna Sabaton med en guldskiva för senaste albumet Carolus Rex när svenskarna spelade på Arenan i Stockholm i söndags.

Carlos Rex [Nuclear Blast] släpptes i maj och har legat kvar på Sverigetopplistan sedan dess. Världsturnén som startade i april i USA sträcker sig till slutet av 2013. Australien, Europa, Ryssland och Kanada finns bland de övriga territorierna som betas av. Turnén passerar just nu hemlandet och 17 spelningar är inbokade i Sverige.

Den årliga Sabatonkryssningen med Silja Galaxy mellan Stockholm och Åbo arrangeras den 9/12 och är sedan länge utsåld. Vid Stockholmsbesöket framförde Sabaton även fyra låtar akustiskt för ett par hundra fans på Bengans i Stockholm.

Lars Nylin

På bilden fr.v: Robban Bäck, Chris Rörland, Joacim Brodén, Pär Sundström, Darren Edwards (Warner Music), Jesper Thorsson (Warner Music), Thobbe Englund. FOTO: davidsfoto.se