11 oktober 2012

DIGITALNYTT Ifpi lanserar ny version av Pro-Music

Idag lanserar IFPI en uppdaterad version av webbtjänsten Pro-Music – en informationskälla för de som vill veta mer om dagens digitala musiktjänster.

Den nya versionen av Pro-Music har två huvudfunktioner. Dels har den en omfattande katalog med länkar till licensierade musiktjänster, listade efter typ och land. Dels utgör www.pro-music.org en informationsportal med vägledning om upphovsrätt och länkar och rapporter om branschen.

– Det finns idag över 500 licensierade musiktjänster i världen och fler kommer att komma framöver, berättar Lisa Cronstedt på IFPI Svenska gruppen. Vi tyckte det var viktigt att lista dessa olika tjänster dels för att guida musikletarna rätt och dels för att visa vilket enormt utbud det finns.

Claes Olson

 

Länk:

www.pro-music.org