9 oktober 2012

DIGITALNYTT EMI lanserar Spotifyapen Playalistic

EMI Music Sweden har lanserat appen Playalistic, en app med mängder av spellistor och albumrekommendationer för Spotifyanvändare i Sverige.

Appen är uppbyggd kring tre huvudfunktioner: Playlists, Classic Albums och Reviews. Under Playlists hittar man listor med allt från senaste hitsen till nischade temabaserade listor som t.ex den kritikerrosade samlingsserien Balearic. Classic Albums består av nära 500 album. Många av dem återkommer ständigt på Bästa Album Någonsin-listor världen över, medan andra är personliga favoriter hos Playalistics redaktörer.Reviews samlar aktuella albumrecensioner från en mängd olika källor online. Albumen får ett kort citat från recensionen för att snabbt vägleda användaren. Recensionerna räknas samman och albumen får en snittpoäng, kallat Popscore.

”Vi är stolta att vara delaktiga i en app som samlar musik och trovärdiga recensioner på ett ställe – där du lyssnar på din musik”, säger Jörgen Eng, MD på Popyoular AB, i ett pressmeddelande.

 

”Våra spellistor i Playalistic innehåller såklart de senaste och största hitsen, de bästa danslåtarna, de soligaste sommarplågorna och mycket mera. Vi vill dessutom hjälpa användaren att få en både bredare och djupare musikalisk upplevelse genom välgjorda spellistor och noga utvalda albumrekommendationer”, säger Fredrik Johanson, katalogansvarig EMI Norden.

Lars Nylin