5 oktober 2012

FESTIVAL Green Day, Rammstein och Avicii till Bråvallafestivalen

I slutet av juni är det premiär för den största svenska festivalsatsningen på många år. Bekräftade namn till Bråvallafestivalen i Norrköping inkluderar Green Day, Rammstein och Avicii. MI var på plats när festivalen presenterades.

Inför festivalen 27-29 juni 2013 hölls i veckan en presskonferens på Sörby Herrgård i Norköping. Folkert Koopmans från arrangören FKP Scorpio inledde preskonferensen med att förklara varför just Norrköping valts som stad för Sveriges nya superfestival. Främst är Bråvallaområdet passande utformat och tillräckligt stort för att för att fungera i sammanhanget. Även Norrköpings geografiska placering är en stor fördel då hälften av Sveriges befolkning finns inom 20 mils radie, kommenterade Koopmans.

– All we ever wanted to do, we can do on this event, sa Koopmans och tillade att allt han samlat på sig under sina 25 år i branschen, ska han använda till Bråvallafestivalen.

Festivalens första huvudakt blir det tyska industrimetalbandet Rammstein som enligt Folkert Koopmans kommer spela på den största scen han själv någonsin arbetat med. Vidare bekräftades att amerikanska Green Day blir huvudakt. Festivalens sista huvudnamn blir Avicii, som gör sin enda spelning i Sverige under 2013 på Bråvallafestivalen.

När MI frågade Stefan Papangelis från Upplev Norrköping om hur han ser på kollisionen med Peace & Love-festivalen som äger rum rum 25-29 – svarade han att allt handlat om vilka datum som artisterna varit lediga. ”Konkurrens finns ju alltid, nu får folk två fina festivaler att välja på”, fortsatte Papangelis.

Så kallade ”Early Bird”-biljetter till festivalen släpptes på torsdagen.

Anton Nordqvist