5 oktober 2012

ARTIST Rebecca & Fiona i Gossip Girl

Svenska duon Rebecca & Fiona har inte mindre två låtar med i den sista säsongen av prisbelönade amerikanska TV-serien Gossip Girl.

Gossip Girl är en dramaserie som kretsar kring ett antal unga människor på New Yorks priviligerade Upper East Side och har rullat på amerikansk TV sedan 2007. I höst är det dags för den sjätte och sista säsongen och två av Rebecca & Fionas låtar kommer att vara med i serien, en i premiär-avsnittet som sänds i USA den 8 oktober och en i det tredje avsnittet som sänds 22 oktober. Vilka låtar det blir är ännu inte officiellt.

Duon är själva väldigt nöjda. ”Aaaaaah, det är min dröm att ha med en låt i Gossip Girl!” säger Fiona om deras musikaliska medverkan i ett pressmeddelande. ”Helt SJUKT!” säger Rebecca.

Igår blev det dessutom officiellt att Rebecca & Fiona nomineras till Svenska Musikförläggareföreningens pris för Årets genombrott. Utöver detta används Rebecca & Fionas ”Dance” i Googles senaste reklamfilm för Project Glass, http://youtu.be/30Pjl31cyDY

Rebecca & Fiona befinner sig just nu på Asien-turné, i går spelade de i Dubai och turnén tar dem sedan vidare till bl.a Jakarta, Manila, Beijing och Singapore.

Lars Nylin