2 oktober 2012

SKIVBOLAG EMI Music i samarbete med G6 Records

EMI Music har skrivit ett distributionsavtal med independentbolaget G6 Records. Tillsammans kommer de två bolagen att arbeta för att sätta sina artister på världskartan.

-Vi är väldigt stolta och glada över att få samarbeta med G6 Records. Det ska bli spännande att få arbeta med ett otroligt duktigt team och nya artister, säger Stefan Blom VD för EMI Music Nordic i ett pressmeddelande.

Det fortsätter:

”Reza Khazeni, Robin Davies, Tove De Vahl och Åsa Norrman är hjärtat och själen i G6 Records. Reza Khazeni och Åsa Norrman är entreprenörer och innovatörer av G6 Records. De har en bred erfarenhet från musikbranschen med en gemensam passion för housemusik, vilket utgör grunden till skivbolagets framgångar. I dag har G6 Records tio kontrakterade akter med alltifrån etablerade till nya artister och DJ-producenter.

-Teamet bakom G6 Records har alltid älskat housemusik och de artister och producenter vi signar är ett bevis på det. Stefans team och EMI tillhör ett av de absolut bästa skivbolagen inom housemusiken och de kommer att ge våra artister i Sverige, Europa och USA den absolut bästa servicen, säger Reza Khazeni, en av grundarna av G6 Records.

I augusti släppte G6 Records sina första låtar med bland annat DJ producenterna Tim Norell ”Bahai”, Felix Zaltaio & Lindh Van Berg ”Born On The Road” och från Spanien Tom Arden ”Back & Forth”. Alla har fått en positiv respons från DJ:s, producenter och bloggar världen över.

Efter tre lyckade releaser kommer nu Stockholm Syndromes Pretty Girl, Brilliants Rotation, Awson & Ilys Signs samt uppföljare till Tim Norells Bahai och Felix Zaltaio & Lindh Van Bergs radiosuccé Born On The Road, som alla har fått positiv respons från DJ:s producenter och bloggar världen över.”

Lars Nylin