29 augusti 2012

Status Quo för Deezer

En brittisk telekomrapport skvallrar om att den internationella lanseringen av den franska strömningstjänsten Deezer, ofta beskrivna som Spotifys stora utmanare, går trögare än förväntat.

Det är brittiska paidContent som gjort analysen. Enligt den har Deezer, som lanserades i Storbritanien hösten 2011, 1,5 miljon totalt betalande användare. Det är samma antal som tjänsten hade innan den brittiska lanseringen. Under samma tid har Spotify fått en halv miljon nya betalande användare.

Giles Cottle på paidContens säger: ”Efter en lovande start har Deezers tillväxt planat ut det senaste halvåret.”

Deezer själva presenterar statistik om att man har 20 miljoner användare, 1,5 miljoner betalande prenumeranter, 800 000 som ”gillat” Deezer på Facebook och 350 000 följare på Twitter. Även detta är enligt nämnda paidContent, samma siffror som innan den brittiska lanseringen.

Deezer finns i nuläget i ett 100-tal länder.

Lars Nylin