12 april 2012

Spotify på hemsidan

Det har sedan en tid gått att spela upp Spotifylåtar direkt på webbsidan på Facebook. Nu kommer möjligheten för vanliga bloggar och webbsidor. Spotifys nyhet Spotify Play Button spelar upp den låt eller spellista bloggaren eller sajtägaren själv valt. Om den som ska lyssna inte har Spotify får hon eller han en länk för att ladda ned Spotify.

Funktionen Spotify Play Button siktar i först hand in sig på bloggare och webbredaktörer. Det fungerar ungefär som med Youtube-videor. Det går att lägga till en låt, ett album eller en spellista som en knapp på sajten/bloggen. Spotify erbjuder sitt musikbibliotek gratis och lagligt.

– I dag ger vi alla bloggare och webbredaktörer möjligheten att lysa upp tillvaron på internet med musik. Det har aldrig varit så enkelt att lägga till en personlig spellista till sin webbsajt, säger Gustav Söderström, produktchef på Spotify i ett pressmeddelande.

Han tillägger:

– Genom att kunna välja vilken låt, vilket album eller spellista som dina besökare får höra på din webbsajt eller blogg kan du enkelt se till att de får en bättre upplevelse än någonsin tidigare. Spotify Play Button gör allt detta helt gratis, och ser dessutom till att artisterna får betalt för varje spelning.

Spotify har jobbat tillsammans med Tunigo i Sverige och Vega i Danmark, där den nya Spotify Play Button redan nu finns integrerad.

Spotifys initiala partners för Play Button inkluderar internationellt Tumblr, The Huffington Post, ShareMyPlaylists.com, FanRx, Popdust, The Independent, Time Out Group, the Guardian, NME, Rolling Stone, Mashable, FanBridge, Wonderwall, The Fader och Noisey.com.

Lars Nylin