12 januari 2012

Fredrik Nyström ny Sverigechef för WiMP

Nyström började arbeta med musik och mobiltelefoner år 2000, då han var försäljningschef i mobila underhållningsbolaget Mobile Hits, som senare förvärvades av Aspiro 2003. Nyström startade då tillsammans med två andra upp PlusFourSix, där han både varit VD och axlat ett antal olika andra positioner inkluderat försäljningschef och senast chef för strategiska partnerskap. Nyström var också med och grundande
ledande digitala musikdistributionsbolaget X5 Music, som nyligen uppmärksammades för att vara det musikbolag som haft andra mest skivor inne på Billboard Top 50 klassiska album i USA förra året (efter Universal Music). Nyström startade 2008 också upp Global Media Bank, för innehållshantering (content operations) för bland andra Sony Ericsson, Spotify och Kiwi.

– Fredrik Nyström är en person vi länge har känt till genom branschen och som anses som duktig och respekterad både i Sverige och internationalt. Vi är därför glada över att han nu tar rollen som Sverigechef för WiMP, säger Aspiros VD Gunnar Sellæg.

Musiktjänsten WiMP har anställt Fredrik Nyström som ny Sverigechef. Nyström fanns senast på digitala bolaget Plusfoursix. Tidigare Sverigechef Fredrik Zmuda blir nu redaktionschef.

Musiktjänsten WiMP har anställt Fredrik Nyström som ny Sverigechef. Nyström fanns senast på digitala bolaget Plusfoursix. Tidigare Sverigechef Fredrik Zmuda blir nu redaktionschef.

Som Sverigechef för WiMP får Nyström ansvaret för att växa WiMP i Sverige genom egen kanal samt framför allt för nya och gamla partnerskap.

– Jag ser det som en extrem utmaning som jag känner mig redo för. Jag är otroligt lycklig och exhalterad över att få möjligheten att jobba ut potentialen i WiMP och öka antalet användare i Sverige. Dessutom får jag jobba med ett skönt gäng och ta del av ett team som ska expandera globalt. Jag ska i min roll bygga upp vår position på den svenska marknaden, accellerera befintliga partnerskap och hitta nya, säger Fredrik Nyström.

Tidigare Sverigechef Fredrik Zmuda, som anställdes mars 2011 går över i rollen som redaktionschef för svenska WiMP. Zmuda anställdes baserat på hans erfarenhet inom musikbranschen och hans brinnande intresse för att inspirera människor till att upptäcka musik i WiMP och har som huvudansvar att axla WiMPs redaktionella profil och samarbete med skivbolag.

– Min roll blir det samma som tidigare, förutom att Fredrik Nyström nu tar över ansvaret för kommersiella partners, vilket känns riktigt bra. Mitt nav finns i musiken och jag kommer fortsätta se till att WiMP har det bästa innehållet och att det varje dag är roligt för användarna att upptäcka musik. Vi jobbar hela tiden med att lyfta vårt redaktionella innehåll till nästa nivå, säger Fredrik Zmuda.

WiMP växer snabbt och finns idag i Sverige, Norge, Danmark och även i Portugal (men där under ett annat varumärkesnamn). Lanseringar av tjänsten planeras dessutom i bland annat Tyskland, Irland och Beneluxländerna. WiMPs fokus är att hjälpa användarna hitta musik i det enorma musikbiblioteket med miljoner av låtar. I juli 2011 blev WiMP utsett till världens bästa musiktjänst på Meffy Awards i London.

Lars Nylin