5 januari 2012

Stor investering i SoundCloud

Ljudplattformen SoundCloud, startad 2008 av svenskarna Alexander Ljung och Eric Wahlforss, har i skuggan av Spotify etablerart sig som den mest omtalade blågula exporten i det digitala fältet. Nu får SoundCloud, sedan några år Berlinbaserade, ytterligare ekonomisk injektion när det amerikanska riskkapitalbolaget Kleiner Perkin Caufiled & Buyers går in stort i bolaget.

Entrén för Kleiner Perkins sker samtidigt som Kleiner Perkins partner Mary Meeker tar plats i SoundClouds styrelse. Enligt webbtidningen TechCrunch handlar det om en investering på motsvarande 340 miljoner kronor. Soundcloud är en plattform för att dela ljudklipp och musik, har tidigare fått in kapital från Union Square Ventures, Index Ventures och Doughty Hanson Technology Ventures.

"SoundCloud has seen exponential growth this year in terms of users and greatly evolved our product offerings”,"With Kleiner Perkins' impeccable track record for recognizing and investing in companies with a long-term view, and their understanding and support for the potential of sound, we couldn't be more excited about working together", säger Alexander Ljung i ett pressmeddelande. Enligt SoundCloud själva har de i dag 5 miljoner användare.


Lars Nylin