17 november 2011

Debaser lanserar Mydebaser

Bandbokarna på Debaser säger sig älska mycket även av den musik med de artister och band som de inte själva har tillräckligt med utrymme att boka på sina scener. ”Nu vill vi vara delaktiga i att sprida musiken vidare till världen”, skriver man i det nyhetsbrev där man den här veckan lanserar Mydebaser – en musikspelare som möjliggör lyssning med nya ”up-and-coming-band” på nätet.

Debaser är den arrangör i Skandinavien som har flest egna enskilda scener. Bandbokarna får varje vecka hundratals förfrågningar via mp3:or, länkar och brev.

– Vi gör vårt bästa för att gå igenom allt och lyssna på dag och natt, men det säger sig själva att inte alla kan få plats på våra scener, konstaterar man. Trots att vi ibland älskar det vi hör.
– Nu vill vi vara delaktiga i att sprida vidare musiken i världen!

På Mydebaser kommer man att kunna peppa för de nya, oetablerade band man gillar och sprida ordet tillsammans med Debasers bandbokare.

– Vi kommunicerar dagligen med likasinnade världen över, från Pitchfork Media, Spotify, Blå i Oslo, Vega, Loppen och Rust i Köpenhamn och Live Nation/Luger till små personliga kontakter i Paris och Brooklyn. Vi rekommenderar varandra musik dagligen. I och med Mydebaser förenklar vi allas vägar till spelningar – artister, bandbokare, press och publik.

Enligt Debaser har redan bl.a YAST från Sandviken redan dragit nytta av den betaversion man haft ute en tid.

– Våra bandbokare lyssnade dem sönder och samman och de har nu skivkontrakt med Adrian Recordings nya underetikett Double Sun ihop med Hare Tracks.

Den första artist att lägga upp musik på betaversionen var den idag stockholmsbaserade artisten Åbäke, som under hösten varit en av de mest lyssnade artisterna. I förrförra veckan valde SVT ut tre av artistens låtar till kulturprogrammet Kobra.

Claes Olson

Länk:
http://www.mydebaser.com/