15 september 2011

Acid House Kings släpper Sveriges första app-album för iPad

I samarbete med teknikutvecklarna Lackner//Buckingham har Labrador skapat det första svenska app-albumet för iPad – en produkt som dessutom menar är världens allra första indie pop app-album. Den här veckan släpps Acid House Kings Music Sounds Better With You till introduktionspriset 45 kronor.

– År 2005 släppte vi världens första indiepopkaraoke-dvd, så det känns väldigt kul att få följa upp det med det första app-albumet, säger Johan Angergård i Acid House Kings.

Enligt utvecklarna Lackner//Buckingham har målet för det interaktiva albumet varit att med hjälp av iPads interaktiva möjligheter framkalla samma nyfikenhet – men en ännu större upplevelse – som de själva minns från när det var en upptäcktsresa att komma hem med en ny skiva.
– Bilder, liner notes, affischer, vykort… man visste aldrig vad som väntade innanför cellofanplasten!

– Vi har inte satt upp några försäljningsmål, berättar Johan Angergård. Eftersom det är första gången det släpps ett App-album för iPad med en svensk artist, och med en indieartist överhuvudtaget internationellt, så är det svårt att sia om.

– Men det känns som om den borde kunna sälja relativt bra. Den än väldigt snygg och har en lång rad spännande features samtidigt som den bara kostar 45 sek till en början.

Appen innehåller bland annat en karaoke-version av albumet, en utökad version av albumet, texter till alla låtar, medlemsbiografier, videor, ett fotogalleri, en nyhetsavdelning och ett samlingsalbum med 20 spår i skivbolaget Labradors katalog.

I karaoke-funktionen kan man sjunga med i varje låt och spela in sin sång, själv eller tillsammans med vänner. Den utökade albumversionen innehåller – utöver de tio ordinarie albumspåren – även sex remixade bonuslåtar, presenterade med sångtexter och bandbilder av modefotografen Henrik Halvarsson.

Videosektionen innehåller två videor från det senaste albumet och uppdateras automatiskt när nya videor dyker upp. Nyhetssektionen uppdateras frekvent.

– Jag hade köpt den på en gång! konstaterar Johan Angergård med ett leende på läpparna.

Claes Olson