22 maj 2011

4 SNABBA med Nick Holmstén på Tunigo

Förra veckan öppnade Tunigo, tjänsten har som ambition att vara en guide och samlingsplats för Spotifys musikutbud. MI har gjort en 4 SNABBA med Nick Holmstén på Tunigo.

Tunigo är en ny samlingsplats för spellistor, nyheter i Spotifys utbud, liksom åtskilliga krönikor. Tjänsten är ett samarbete mellan Snowfish och Telia. Så här svarade Nick Holmstén på Snowfish när vi undrade vad Tunigo är för något:

Vad är Tunigo, vilka står bakom, och varför ska man använda just Tunigo?
– Tunigo är en ny samlingsplats och guide på nätet för musikälskare. I och med att tjänster som Spotify nu dominerar hur vi konsumerar musik, behövs tjänster som Tunigp för att hitta i denna giganska skivsamling som nu består av 13 miljoner låtar. Dessutom vill vi lyfta fram artisterna bakom låtarna, genom redaktionella kopplingar mellan spellistor och nya skivsläpp. Tunigo har utvecklats av Snowfish i samarbete med Telia.

Hur arbetar ni redaktionellt, vad kommer att hända vad gäller krönikor, etc?
– I dag har vi en liten redaktion bestående av musikälskare som sköter det dagliga arbetet. Bland krönikörerna i dag hittar vi allt från en 23-årig svensk countryälskare till en amerikansk f.d. skivbolagschef. Dessutom kommer bl.a. Steffo Törnqvist och Linda Skugge publicera sina första krönikor inom kort. Och massor av nya spännande krönikörer är på gång.

Ni har en tillställning ikväll, tisdag vad händer då?
– Den här veckan har vi en lanseringsfest av Tunigo, för att fira lite att vi äntligen är live. Vi bjuder in press, bloggare och partners och dessutom uppträder nya stjärnskotten Armand Mirpour och Richard Testarossa. Dessutom passar vi på att fira att vi fått ett fantastiskt mottagande genom mängder av positiva reaktioner från användare. Det känns som en tjänst som Tunigo varit efterlängtad för Spotifyanvändarna.

Du har på senare år bl.a. pysslat med kreatörernas sociala nätverk Snowfish, har du några andra projekt på gång?
– Snowfish, som ligger bakom Tunigo, driver ju även talangtävlingen Next Big Thing som är inne på sin andra säsong. Nu skall vi hitta nästa stora stjärna som bl.a. kommer få spela på Way Out West, spela in en ny skiva inklusive en reklamkampanj på Spotify och sedan en turné med Luger i höst. Det kommer bli grymt att följa. Sedan har vi alltid nya projekt på planeringsbordet, men just nu är det väldigt mycket Tunigo, i och med att det skall ske lansering i fler länder inom kort.

Lars Nylin