10 maj 2011

Google introducerar musiktjänsten Music Beta

Vid företagets utvecklarkonferens I/O presenterade Google på tisdagskvällen den molnbaserade musiktjänsten Music Beta där användare kan lagra 20 000 låtar gratis. Google har innan starten inte gjort några avtal med musikbolagen.

Music Beta ses som ett svar på Amazons tjänst Cloudplayer, som kan lagra 1000 låtar. Enligt New York Times sker tillkännagivandet oväntat, Google har under en längre tid förhandlat med skivbolagen med ambitionen att starta något jämförbart med det exempelvis Spotify skapat i Europa.

Tjänsten är i dagsläget en Beta-tjänst. Inom någon månad kommer den att finnas tillgänglig för Googles användare i USA. Mi har i skrivande stund inga uppgifter om eller när den komer att finnas tillgänglig i Sverige.

Lars Nylin

Länk till artrikel i New York Times

http://www.nytimes.com/2011/05/10/technology/10google.html?_r=2&smid=tw-nytimestech&seid=auto