22 mars 2011

WiMP utser Fredrik Zmuda till Sverigechef

Den kritikerrosade musiktjänsten WiMP skiljer sig från exempelvis Spotify med en mer uttalad redaktionell profil och fokus på lokal musik. ”Avgörande för valet av Zmuda var hans erfarenhet inom musikbranschen och brinnande intresse för att inspirera människor till att upptäcka musik i WiMP”, säger WiMP i ett pressmeddelande.

Musiktjänsten WiMP lanserades i Sverige i februari 2011 och är redan väletablerad i grannländerna Norge och Danmark. Som Sverigechef för WiMP kommer Fredrik Zmuda att axla huvudansvaret för WiMPs redaktionella profil, samarbete med svenska partners och skivbolag. Han kommer också att fungera som talesman för WiMP i Sverige. Han tillträder sin tjänst 1/4 och kommer att vara baserad i Aspiros lokaler på Artellerigatan i Stockholm.

– Jag har arbetat med musik hela mitt yrkesaktiva liv och tycker att den enorma potential som streamingtjänster har i framtidens digitala musikmarknad är mycket spännande. Med nyskapande lösningar för att hitta rätt bland alla världens låtar ger WiMP ett starkt bidrag till att användaren får en unik

Norska Aspiro Music har anställt Fredrik Zmuda som ansvarig för musiktjänsten WiMP i Sverige. Zmuda kommer närmast från musikförlaget Mars Music men fanns innan det i många år på dåvarande Air Chrysalis.

och spännade musikupplevelse. Jag ser fram emot att bidra med att utveckla WiMPs profil i Sverige, säger Zmuda.

Fredrik Zmuda har bred erfarenhet från musikbranschen och har de två senaste åren arbetat som A&R-ansvarig i musikförlaget Mars Music och som PR-konsult för intresseorganisationen Svensk Musik. Han har tidigare också arbetat som talangscout och A&R och haft anställningar i flera marknadsledande skandinaviska skivbolag, exempelvis Warner Music Scandinavia och Air Chrysalis Scandinavia.

– WiMP erbjuder användarna ett enormt musikbibliotek med 10 miljoner licensierade låtar, därför blir det allt viktigare att guida användarna till den nyaste och bästa musiken genom aktuella rekommendationer och spellistor. Att få en duktig och erfaren eldsjäl som Fredrik med i laget är avgörande för att realisera WiMPs potential på den svenska marknaden, säger Per Einar Dybvik, chef för Aspiro Music.

Lars Nylin