22 februari 2011

WiMP presenterade Sverige-lanseringen med musik på Nalen

På ett välbesökt event på Klubb Nalen i Stockholm presenterade den norska WiMP-redaktionen tisdag eftermiddag Skandinaviens nya digitala musiktjänst för hundratalet svenska branschrepresentanter. Sverige-lanseringen av tjänsten, som redan är etablerad i Norge och Danmark, firades med live-musik av artister och band från alla de tre skandinaviska länderna: Carl Norén, danska Vinnie Who och norska Donkeyboy.

Såväl nyfiket skivbolagsfolk som representanter för STIM och IFPI fanns på plats för att ta del av nyheterna om den med spänning emotsedda svenska lanseringen av WiMP. Dessutom fanns flera journalister på plats för att rapportera om den nya musiktjänsten, som har ambitionen att sätta extra fokus på den lokala musiken.

MI återkommer under morgondagen med en intervju med WiMP:s informtionschef Kristin Eldnes på Aspiro.

Claes Olson