14 maj 2009

: Notiser 090514

Sonoma Wireworks har utvecklat en portastudio-liknande iPhone-applikation och ABC lanserar en ny musikspelare. VidZone släpper sin musikvideotjänst för Playstation 3, Last.fm har utvecklat en ny spelare och Apple tillåter Nine Inch Nails iPhone-applikation. iMeem har fått ytterligare finansiering, Sony Music integrerar låttexter från Gracenote, IODA utökar sin katalog med Mexikos största indielabel.

FourTrack heter en iPhone-applikation som Sonoma Wireworks har utvecklat som närmast går att jämföra med den gamla goda portastudion. FourTrack gör det möjligt att spela in musik på fyra spår och sedan mixa spåren. Dessutom har man i den nya versionen, 2.0, infört funktionen att kunna bounca spåren, alltså mixa ner 3 spår till 1 spår, vilket lämnar ytterligare tre nya spår för inspelning. För alla gamla portastudioägare känns tekniken igen. Förutom detta finns inbyggd metronom och ett antal andra verktyg.
Applikationen finns att ladda ned på Apple Store och kostar 75 kronor.
www.sonomawireworks.com/iphone/fourtrack

ABC.com har lanserat en musikspelare online där besökare gratis kan lyssna på musiken som funnits med i serier som Grey's Anatomy, Ugly Betty och Scrubbs. Över 200 artister finns med i spellistorna som också innehåller bilder, musikvideos, konserter och intervjuer.

I sommar släpper VidZone sin musikvideotjänst för Playstation 3. Användare kommer att kunna strömma konserter, videos och intervjuer genom sin PS3 till teven.

Last.fm har utvecklat en ny spelare vid namn "Personalised Visual Music Player" som gör det möjligt att skapa individanpassade spellistor med visuellt material som musikvideos och bilder.

Apple har bestämt sig för att tillåta den iPhone-applikation som gruppen Nine Inch Nails utvecklat, och som tidigare stoppats på grund av att det fanns en låt med oanständig text med.

iMeem har fått ytterligare finansiering från en icke avslöjad finansiär. Enligt de källor som CNET talat med kommer investeringen att göra det möjligt för företaget att driva tjänsten vidare åtminstone till slutet av 2009.

Sony Music kommer att integrera låttexter från Gracenotes databaser på alla sina artisters hemsidor. Totalt har hemsidorna 18 miljoner unika besökare i månaden.

IODA har utökat sin katalog genom ett avtal med Mexikos största indielabel Orfeon, som är en av världens största aktörer när det gäller latinsk musik. Musiken kommer att distribueras till digitala tjänster i 22 spanskspråkiga länder samt USA.

Daniel Johansson