15 april 2009

Qtrax lanserat

Under måndagen lanserades den amerikanska musiktjänsten Qtrax i skarpt läge efter att slutligen ha ingått licensavtal med alla nödvändiga aktörer. Qtrax har tidigare släppts i lite olika betaversioner, mer eller mindre lyckade, men den nya 1.0.1 är den version man nu lanserar som den första "riktiga" versionen.

Tjänsten lanserades redan i torsdags i USA, men har alltså släppts upp även för internationella användare i veckan. Det går dock inte att ladda ned någon musik om man kommer från ett land utanför USA.

Qtrax säger själva:
"We are currently offering music to our users located in the US. It will take several months for us to bring you all of the music you are looking for, and we thank you for your patience. Stay tuned as we regularly add tracks from our record label partners."

Qtrax är gratis att använda och finansieras med reklam. Användare laddar ned låtarna med ett DRM-skydd som begränsar användningsområdet, man kan t.ex. inte kopiera musikfilerna till sin iPod eller spela upp låtarna på andra operativsystem än Windows.
Daniel Johansson

Länk:
www.qtrax.com