25 mars 2009

Nytt mp3-format

Thomson, som var med och utvecklade mp3-formatet tillsammans med Fraunhofer Institute på slutet av 1980-talet, har lanserat det nya formatet "mp3HD". Det nya formatet innebär att man nu kan använda mp3 för icke-destruktiv komprimering (lossless) samtidigt som formatet är bakåtkompatibelt med tidigare versioner.

Rocky Caldwell, General Manager på Thomson, kommenterar:
"Over the past years, most of the music download services have adopted mp3 as their format of choice. By introducing this new mp3HD format, Thomson enables users and content providers to enjoy ultimate audio quality while preserving the convenience of the mp3 format."

Thomson licensierar nu ut formatet till tillverkare av mp3-spelare, både hårdvaru- och mjukvarubaserade. Det återstår att se huruvida de 600 aktörerna som idag har mp3-codecet licensierat i sina produkter kommer att implementera det nya formatet.
Daniel Johansson

Länkar:
Läs pressmeddelande
www.mp3hd.com