25 mars 2009

Media-Saturn Group ny huvudägare av 24-7 Entertainment

Den europeiska elektronikjätten Media-Saturn Group, med 19 miljarder euro i intäkter under föregående verksamhetsår, har köpt in sig i 24-7 Entertainment och har därmed blivit majoritetsägare av företaget. Media-Saturn Group, som bl.a. driver Media Markt runt om i Europa, har idag 60 000 anställda och 786 butiker i 16 europeiska länder. I Sverige har kedjan idag totalt 11 stora varurhus runt om i landet.

Roland Weise, CEO för Media-Saturn-Holding GmbH, säger:
"Music and entertainment content plays a major role in our success. Our shareholding is intended to help grow 24-7's digital footprint, open up new areas of business and at the same time allow us to profit from the company' competence and know-how with regard to the further development and implementation of the Media-Saturn Group's e-commerce strategy in this area."

24-7 Entertainment är Europas största B2B-leverantör för digital försäljning av musik, man driftar idag 41 downloadshopar i tretton länder och har licensavtal med över 12 000 labelar. Företaget kommer att fortsätta drivas separat under ledning av grundarna Frank Taubert och Carl Nielsen.
Daniel Johansson

Länk:
www.media-saturn.com
www.247entertainment.com