Nyheter 12 mars 2009

Comes With Music lanseras den 3 april i Sverige

Nokia meddelade under onsdagen att musiktjänsten Comes With Music lanseras i Sverige den 3 april. Musiktjänsten innehåller idag en katalog på 4,5 miljoner låtar som mobilköpare kan ladda ned obegränsat under ett år. Efter det året kan man behålla musiken man laddat ned.

Åsa Carild, Music Manager för Nokia i Norden, säger:
"För konsumenten är det avgörande att vi kan erbjuda ett stort och brett utbud av musik och därför har vi arbetat hårt med att knyta till oss såväl de största internationella skivbolagen som små nischade independentbolag och inte minst lokala skivbolag så att vi kan erbjuda mycket lokal musik."

Musiken går att ladda ned direkt till mobilen eller till dator och tjänsten gör det möjligt att skapa spellistor och organisera musiken. Tjänsten är knuten till specifika mobiler, Nokia 5800 XpressMusic och Nokia N85 till en början, men under maj månad kommer även Nokia 5130 XpressMusic och Nokia 5630 XpressMusic att säljas som Comes With Music-mobiler.

Phonofile, The Orchard, IODA och Klicktrack finns med från starten, liksom samtliga majorbolag och independentbolag som Bonnier Amigo Music, Playground Music, X5 Music och Razzia Records.

Jacob Key, affärsutvecklingschef på Warner Music Nordic & Baltic, kommenterar:
"Den här innovativa affärsmodellen svarar upp mot såväl musikindustrins som telekomföretagens intressen och gör det möjligt för oss att tillsammans skapa en starkare relation till våra kunder.”
Daniel Johansson

Länk:
Läs pressmeddelande