Nyheter 18 november 2022

The Node förstärker teamet

The Node vid Sergels Torg i Stockholm beskrivs som en kommande hub för musik i huvudstaden. Nu ansluter producenten och låtskrivaren Anders Wollbeck (bilden) som styrelseordförande för The Node samtidigt som musikern och producenten Michael Blair får rollen community creative lead.

The Node har verkligen potential att bli något riktigt stort och bestående viktigt för musikskapare över hela landet. Med vår centrala plats mitt på Sergels torg och unika koncept för både de som skapar musiken och för övriga musikbranschen gör vi något helt nytt. Det känns fantastiskt att få vara med på den resan, säger Anders Wollbeck som efterträder Skaps Alfons Karabuda som styrelseordförande.

”Anders Wollbeck blir med sin bakgrund som låtskrivare och producent med flera internationella hits inom ett flertal genrer en viktig länk mellan musikskaparna och ledningen för The Node. Han har vid sidan av musiken flera tunga styrelseposter i bland annat Stim, Skap och Export Music Sweden på sin meritlista och har även en bakgrund inom IT, marknadsföring och kommunikation” skriver The Node i ett pressmeddelande.

-Det känns väldigt tryggt att Anders med sin erfarenhet nu klivit in i rollen som styrelseordförande, det ger oss goda förutsättningar att nå hela vägen med The Node, säger Jeanette von Arnold, vd.

Musikern Michael Blair blir samtidigt ny Community creative lead på The Node. Blair har lång erfarenhet som professionell trummis, låtskrivare och producent och har arbetat i projekt tillsammans med bland andra Jeff Buckley, Chuck D, Tom Waits, Lou Reed, Elvis Costello och Anne-Sofie von Otter. Han finns sedan tre decennier i Sverige.

Vid sidan av musiken har han verkat som kreativ konsult och kommunikations- och nätverkscoach med samarbetspartners som inkluderar Stockholms Handelskammare, Polarpriset, Jeunesses Musicales International och Export Music Sweden.

– Jag är väldigt glad att bli en del av The Node, det här är ett unikt projekt som kommer att bli ett musikaliskt nav, en kreativ hub där musiker, producenter, branschfolk och allmänheten kommer kunna samlas och skapa, njuta och uppleva tillsammans, säger Blair.

På The Node intar han rollen som medlemsstrateg och utbildningsansvarig, han kommer även att agera som teknisk konsult i bygget av scener och studios. Fram till premiären den 3 april blir fokus på att bygga upp en bas av medlemmar och därefter blir han ansvarig för The Nodes medlemserbjudande och ta fram olika typer av utbildningar.

– Det känns fantastiskt kul att vi förstärker vårt team med Michael, han är precis den typ av kreativa och mångsidiga person som kommer att vara kärnan i The Node. Vi ser fram emot att tillsammans med Michael berätta mer om vårt erbjudande och välkomna nya medlemmar, säger Jeanette von Arnold.

-För mig som varit med sen start med The Node känns det fantastiskt att se hur organisationen växer fram och jag är väldigt stolt över att vi har kunnat rekrytera Anders som ny ordförande. Det känns tryggt att nu kunna lämna över stafettpinnen, säger Alfons Karabuda.

På The Node ska musiken och musikerna stå i centrum. Hela verksamheten utvecklas så att medlemmarna med bästa tänkbara förutsättningar ska hitta varandra och öka sina förutsättningar att nå ut med sitt skapande. Att två etablerade musiker intar ledande positioner i organisationen är därför avgörande för att verksamheten ska bli relevant och trovärdig. The Node kommer att bli en plats som saknar motstycke i Sverige och Europa, det vi nu bygger ska hjälpa musiker, både nya och etablerade, att lyfta sitt skapande och sedan ge dem förutsättningar att bygga sin verksamhet och nå ut till publik både nationellt och internationellt, fortsätter Karabuda.

Alfons Karabuda kvarstår som senior advisor till The Node och kommer att stödja verksamheten med sina långa erfarenhet och breda kontaktnät inom musikvärlden.

Lars Nylin