Nyheter 16 september 2022

SVERIGETOPPLISTAN Mer och mer från Hooja

Victor Leksell och Einár är kvar som etta på singellistan med Din låt [Sony/Sony]. Hooja får sin tredje hit på kort tid, nu med Mer & Mer [Roxy/Playground], in på topp 3. Ant Wans fThe Only Wan [Ant Wan] är fortsatt albumetta.

David Guetta och Bebe Rexha klättrar vidare från 7 till 3 och nu plats 2 med I’m Good (Blue) [Parlophone/Warner]. Guetta har haft 17 topp 10-placeringar på Sverigetopplistan, men faktiskt aldrig en etta – ska den komma nästa vecka?

Veckans andra nyhet i toppen är Thrife med Sevilla [Deeper Than Music] på plats 6. Thrife är rapparen från Enskededalen i Stockholm som tidigare bl.a. hörts med Einár och Z.E.

Ant Wans gjorde entré med pukor och trumpeter förra veckan. Albumet är alltså kvar i topp, men bäst placerade singel är nu Loyal som nummer 7, ner från 2.

Rasmus Gozzi och Fröken Snusk gick in som 12 förra veckan med Rid mig som en dalahäst [Gozzi] men faller även den, nu på plats 13.

På albumfronten startar nestor Ozzy Osbourne starkt med Patient Number 9 [Epic/Sony] med bland annat en andra plats på stora listan. Joakim Bergs första post-Kent-album Jag fortsätter glömma [Universal/Universal] har släppts på vinyl och är i en återkomst trea på stora listan men toppar vinylditon.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin