Nyheter 2 augusti 2022

Första namnen i Climate Live 2022

I oktober 2021 ägde den uppmärksammade klimatkonserten Climate Live rum i Kungsträdgården i Stockholm, med Sveriges artistelit och talare från hela världen på plats. Idag släpps första delen av årets lineups, i tre städer.

Isak Danielson, Maxida Märak, Louise Hoffsten och Joy är några av de namn som under sensommaren ställer sig på scenen tillsammans med forskare och aktivister för att ge uppmärksamhet till klimatkrisen.

-Som same kommer jag från en kultur då vi aldrig tagit naturen för given, vi är de som måste anpassa oss. Inte tvärtom, säger Maxida Märak, som uppträder på konserterna i Göteborg och Malmö.

Konserterna tar plats på tre olika stadsfester: den 19 augusti på Malmöfestivalen, den 26 augusti under Linköping Stadsfest och den 1 september under Göteborg Kulturkalas. De arrangeras av unga klimatstrejkare från den globala Fridays For Future-rörelsen med syftet att använda musiken som ett verktyg för att bredda klimatrörelsen.

-Jag vill att våra barn ska kunna leva vidare i ett sunt klimat. Vi har bara en jord och den måste vi vara rädda om, säger Louise Hoffsten, som uppträder på konserten i Linköping.

Utöver artister och klimatforskare kommer personer från klimatkampens frontlinje ta mikrofonen för att dela med sig av sina egna erfarenheter av krisens konsekvenser.

-Funktionsnedsatta är en av de mest utsatta grupperna när det kommer till klimatkrisen. Det är viktigt att våra röster får höras i sammanhang som dessa, säger Elleonora Ali Uddman, som talar på konserten i Malmö.

 

Malmö 19 augusti

Isak Danielson

Maxida Märak

Joy

Samira Manners

Nápoles

Bella Winth

Melanie Wehbe

Linköping 26 augusti

Louise Hoffsten

Graham Lake

Bella Winth

Emi Li

 

Göteborg 1 september

Isak Danielson

Maxida Märak

Drag preformance av Status Queer

Bongo Riot

Lars Nylin