Nyheter 31 juli 2022

Listan tillbaka med Victor Leksell och Einár i topp

Efter sommarpaus är rapporteringen av Sverigetopplistan tillbaka. Etta på singellistan nummer 30 är som nykomling det omtalade samarbetet mellan Victor Leksell och Einár i Din  låt [Sony/Sony]. Listorna för vecka 27-29 toppades rakt genom av Bolaget med Kan inte gå (Bolaget/Dalapop). Alla fakta om dessa veckor finns nu på Sverigetopplistans hemsida. 

Den andra starka nyheten på singellistan vecka 30 är den engelske rapparen Central Cee, som går in som 6 med Doja [Central Cee/Warner]. Billie Eilish inleder på plats 22 med sin lågmälda nuetskildrande TV [Interscope/Universal].

På albumlistan toppar nu åter LOAM med X [EMI/Universal] medan listan för fysisk försäljning har Lasse Stefanz som etta med Evergreen [Mariann/Warner] samtidigt som Moonica Mac är etta på vinyllistan med Part Two [Dalapop/Bengans].

Listorna var relativt stabila under de tre sommarveckorna 27 till 29. Under Bolagets etta under dessa veckor kan noteras att Miss Li alltså aldrig nådde förstaplatsen med X (Pistol Packin’/Sony) men väl legat som 2. Vecka 30 faller den dock. Att notera är också att Kate Bush blivit kvar på topp 5 med Running Up That Hill (Noble & Brite/Warner).

Starkaste nyhet blev vecka 27 Sickan som gick in som 7 med Go (Sickan) och vecka 28 Ant Wan med Habiba (Ant Wan) som 6. Vecka 29 såg ingen nyhet på topp 10.

På albumfronten har det varit tre ettor under uppehållet: vecka 27 var Lasse Stefanz kvar med nämnda Evergreen (Mariann/Warner), det följdes av en återkommare, 20-årsversionen av Kents Vapen & Ammunition (RCA/Sony), och vecka 29 en retur till förstaplatsen för Harry Styles med Harry’s House (Columbia/Sony), den faller nu till plats 2.

www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin

Foto Victor Leksells Instagram