Nyheter 14 juni 2022

Thåström och Nick Cave i animerad skräll

Thåström och Nick Cave som animerade 14-åringar i ex exportseriesatsning av Måns Mårlind och produktionsbolaget Yellow Bird. Se där en hyfsad nyhetsskräll. 

Regisssören Måns Mårlind säger i tidningen Hollywood Reporter att han kom på konceptet i en dröm. Nu filmar produktionsbolaget Yellow Bird serien Before They Were Gods, som precis som titeln skvallrar om handlar om Nick Cave och Thåström innan de blev kända. I drömscenariot var dom då vänner i Stockholm 1971. Måns Mårlind, känd bl a för Håkan Hellström-filmen Känn ingen sorg, men även t ex serien The Defeated regisserar medan Brokendoll står för animeringen.

I Hollywood Reporter säger Cave: ”Eftersom jag inte var i Sverige 1971 och aldrig mött Thåström är jag väldigt nyfiken på vad vi INTE gjorde…”

Thåström adderar kort: ”Jag ville alltid bli en serietidningshjälte.”

Detta är sommarens andra spektakulära nyhet kopplat till Thåström, den första var att han agerar support till Rolling Stones när bandet kommer hit.

Mer om Before They Were Gods här:

https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/nick-cave-thastrom-before-they-were-gods-animation-mans-marlind-1235164695/

Lars Nylin

Foto: Benijay/Yellow Bird