Nyheter 13 juni 2022

Uno Appelgren Friedner ny chef för Live Nations agentur

Uno Appelgren Friedner blir ny chef för Live Nations svenska agentur.

Han är en internrekrytering med lång och bred erfarenhet som agent och konsertarrangör. De senaste månaderna har han haft en tillförordnad ledningsroll och från den 1 juni växlar han upp som Head of Agency med övergripande ansvar för Live Nations agenturverksamhet.

– Det känns oerhört ärofyllt att få förtroendet att fortsätta att utveckla Live Nations svenska agentur och turnéproduktion. Jag började på Live Nation 2019 för att jag tycker att vi har marknadens högsta trovärdighet och är branschledande med våra artister, medarbetare och festivaler. Vi befinner oss i en mycket spännande fas just nu och jag ser väldigt mycket framemot att få storsatsa, säger Uno Friedner i ett pressmeddelande.

Han har tidigare arbetat som konsertarrangör i Norrköping sedan början av 2000-talet, grundat skivbolaget Goldenbest och artistagenturen Appelgren Friedner samt varit delägare i Pitch & Smith Sverige. Uno har arbetat med några av Sveriges främsta artister som Maskinen, Den Svenska Björnstammen, Movits, Norlie & KKV, Sabina Ddumba och Erik Lundin, för att nämna några.

– Vi fortsätter att satsa stort på vår agenturverksamhet och de unika lösningar vi kan erbjuda våra artister, inklusive styrkan i samarbetet mellan våra stora partner-, marknads-, och produktionsavdelningar, alla våra festivaler och en internationell promoter-verksamhet. Vi har den senaste tiden inte bara presenterat nya artister, evenemang och kreativa partnersamarbeten utan även nya rekryteringar för att stärka organisationen ytterligare. Uno har lång och gedigen erfarenhet från agenturverksamheten och branschen i stort. Han är dessutom både relations- och affärsdriven med stor innovationsförmåga, vilket kommer att gynna våra lokala artister och arrangörer, säger Mattias Behrer, vd för Live Nation Sverige.

Nyligen har Live Nation även rekryterat My Blomgren som producent till affärsområdet Arts & Entertainment, även det en del av svenska avdelningen, samt Lisa Appelgren Friedner som agent.

Lars Nylin