Nyheter 7 juni 2022

Jocke Berg med första ”enhanced album” på Spotify

Joakim Bergs album Jag fortsätter glömma toppar albumlistan och har fyllt topp 50 på Spotify, men det är också en start för konceptet ”enhanced album” på Spotify. 

Albumet är det första svenska som ges ut som ”enhanced album” på Spotify. Något som enligt tjänsten är tänkt att ”ge lyssnarna en större upplevelse, och artisten en bättre möjlighet att uttrycka sin musikaliska vision”. Förutom de 11 låtarna innebär det tre videor där Joakim Berg berättar om skapandet av albumet, låttexter, samt rörliga bilder, stillbilder och kommentarer.

– Idéen med ”enhanched album” är att ge fansen en större och djupare upplevelse, och fokusera just på albumformatet. Vi ger lyssnaren möjlighet att komma närmare artisten och få ut ännu mer av albumet. På sätt och vis är det här streamingens version av LP-skivans omslag och sleeve, säger Johan Seidefors, innehållschef på Spotify i Norden, i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt att få släppa vårt första enhanced album i Sverige med just Joakim Berg, som skapat ett otroligt bra album. Vi ser att många lyssnar på hela albumet, från första till sista låten, fortsätter Seidefors.

Lars Nylin

Foto Eva Dahlgren