Nyheter 24 maj 2022

DANMARK köper Secretly Noord

Danmark Music Group (DANMARK) har förvärvat Secretly Noord, den Skandinavienbaserade digitala grenen av Secretly Distribution.

Som en del av affären blir Secretly Distribution ägarpartner i DANMARK. Secretly Noords team – inklusive de före detta Phonofile-anställda Daggan Stamenkovic, Torny Gottberg och Jarle Savio – blir DANMARKS nordiska team, med kontor i Stockholm, Göteborg och Oslo. De norska och svenska etiketterna som distribueras av Secretly Noord får nu ett nytt hem i DANMARK.

Efter att The Orchard (Sony Music) förvärvade Phonofile började några i Phonofile-teamet bygga upp en ny digital musikdistributör. Under 2019 gick detta team samman med Secretly Distribution för att skapa ett globalt musikföretag, Secretly Noord, som tillhandahåller distribution, marknadsföring och tekniktjänster till nordiska skivbolag och artister.

DANMARK har etablerat sig som ett av de största oberoende distributionsföretagen, baserade i Danmark servar man nu över 10 000 etiketter över hela världen.

”I en tid där majors köper kreativa oberoende distributörer, känner vi att det är viktigare än någonsin att hävda en dedikerad, stark och genuint oberoende distributionstjänst med oöverträffad kunskap om den oberoende musikscenen” säger Daggan Stamenkovic (tidigare Secretly Noord / Phonofile) i ett pressmeddelande.

”Tillsammans som DANMARK kommer vi att bevisa att total transparens, erfarenhet och service kompletterat med spjutspetsteknologi inte bara är något indieetiketter och artister drömmer om. Den är redan här. Vårt fokus ligger på att lyssna på våra kunders specifika behov och omedelbart reagera på marknaden, ständigt förbättra våra tjänster och göra etikettens jobb så enkelt som möjligt” fortsätter Mark Wills, medgrundare, DANMARK.

”Precis som Secretly Distribution är Danmark Music Group engagerade i transparens och främjande av verkligt oberoende. Det är väldigt spännande att Skandinavien nu har ännu en seriös oberoende distributör med storlek. DANMARKS teknik och team är imponerande. Vi är övertygade om att DANMARK kommer att leverera ett enormt värde till det oberoende sammanhanget – särskilt i Skandinavien – och göra det möjligt för dess etiketter och artister att göra större kulturell påverkan över hela världen” avslutar Darius Van Arman, Co-VD, Secretly Distribution.

Lars Nylin