Musikbolag 14 mars 2022

GERD i avtal med Warner Music

Nyligen blev det klart att kritikerrosade GERD och Today is Vintage skriver avtal med Warner Music Sverige.  

GERD debuterade med singeln Lies For A Liar i oktober förra året och har redan blivit hyllad av musikkritiker både i Sverige och utlandet. Zane Lowe fick upp ögonen för GERD och premiärspelade låten på Apple Music Radio 1, där han beskrev henne som ”an intersection between Lana Del Rey, Lorde, Adele, Billie Eilish”.

– Vi är otroligt stolta och glada över att få jobba med GERD och hennes team på Today Is Vintage. Jag blev överväldigad första gången jag hörde Lies For A Liar och ju mer av GERDs vision och musik jag får ta del av desto starkare växer sig den känslan, säger Karin Antonson A&R på Warner Music.

2022 ser ut att bli ett spännande år för GERD, som just nu ligger Top 50 på den officiella radiolistan, med inbokade festivaler och spelningar både i Norden och USA samt stora globala samarbeten som blir officiella senare i år.

– Jag är så glad för det här samarbetet med Warner! Det känns som en perfekt match för mig och mitt team på Today Is Vintage för att ta mitt projekt till nästa nivå. Det är ett nytt och spännande kapitel för mig som artist och jag ser fram emot vad som komma skall, säger GERD.

I början av februari släppte GERD sin debut-EP In It To Lose.

Lars Nylin

Foto Amanda Nilsson