Nyheter 24 januari 2022

Björn Ulvaeus programleder radioshow

Björn Ulvaeus har en egen show på den globala radiostationen Apple Music Hits den här veckan, där samtalen handlar om ABBA. Premiäravsnittet av ”Björn from ABBA and Friends” gästas av superproducenten Nile Rodgers, regissören Johan Renck och Catherine Johnson som skrev manus till ”Mamma Mia!”. 

Tidigare har artister som The Weeknd, Elton John, Shania Twain, Mark Hoppus och J Balvin programlett radioshower för Apple Music.

I Björn from ABBA and Friends pratar  Björn Ulvaeus med nära vänner, samarbetspartners och artister om allt som har med ABBA att göra. De fyra avsnitten sänds med start den 24 januari, varje kväll kl 21 svensk tid på Apple Music Hits.

Premiäravsnittet gästas av Nile Rodgers – kompositör, producent och medgrundare av den legendariska R&B/discogruppen Chic. Tillsammans delar de historier och diskuterar låtskrivarhemligheter. Ytterligare gäster inkluderar dramatikern Catherine Johnson, som skrev boken till musikalen och första filmatiseringen av Mama Mia!, samt den kreativa chefen för de kommande ABBA Voyage-konserterna, svenska regissören Johan Renck.

– Jag är exalterad över denna radioshow hos Apple Music Hits eftersom jag länge har velat fråga några känslomässigt intelligenta och intellektuella människor som känner till ABBA om varför de tror att våra låtar har hållit i så lång tid – nästan 40 år – för jag förstår det inte själv, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.

– Ibland när jag ser hur många album vi har sålt – som de säger är nästan 400 miljoner – kan jag intellektuellt förstå det, men känslomässigt har jag aldrig kunnat för jag vet inte varför allt detta hände. Jag vet bara att vi skrev våra låtar så gott vi kunde och sedan spelade in dem så gott vi kunde, och det var det. Allt som hände efteråt var ett fenomen som jag aldrig riktigt förstod. Men kanske kan mina gäster genom den här serien hjälpa mig att förstå det. Kanske har de input som jag har väntat på så länge. Jag har såklart pratat med flera personer om det här redan, men ingen har kommit med ett riktigt bra svar, så jag tror att det är vad den här serien handlar om. Det handlar om att äntligen få svar på frågor som jag har funderat över länge.

Björn from ABBA and Friends  finns även tillgänglig on-demand för Apple Music-prenumeranter.

Christel Valsinger