Nyheter 26 december 2021

Sverigetopplistan: Wham! vann julloppet

Årets sista Sverigetopplistan går nästa helt i jultema på topp 100. Men överraskar på sitt sätt. Wham! toppar med med Last Christmas [Epic/Sony]. ABBA gick till helgerna med tre gånger ettor för Voyage [Polar/Universal].

Mariah Carey fick alltså till sist släppa från sig det hårdaste paketet, men All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony] slutade ändå som stark tvåa och har dessutom denna jul passerat miljardstrecket på Spotify.

Triad regerar den svenska jultoppen med Tänd ett ljus [Parlophone/Warner] som slutlig nummer 3. Ed Sheeran och Elton John nådde till sist plats 4 med årsfärska Merry Christmas [Atlantic/Warner].  Som ni noterat räknar MI med att jultemat nu nådde sin peak vecka 51.

Då blir det högintressant vilka som är redo att ta över. Det känns där mycket ovisst. TikTok-fenomenet Gayle med Abcdefu [Atlantic/Warner] tappar från 7 till 13. Samma med Saretti som faller från 10 till 18 med Som dom [Ringtone Records]. Adele faller från 12 till 22 med Easy On Me [Columbia/Sony]. Ska någon av dessa ta över?

Eller blir det Mohela som gått från 47 till 13 och nu 17 med Lotta & Sanna [Island/Universal]. Svaret kommer 3 januari.

Alla fakta här www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin