Nyheter 3 december 2021

Sverigetopplistan: Julen raskar över listan

Vecka 48 och julexplosion på listan. Samma rutin i år som alla år sedan streaming blev dominanten. Maria Carey i topp men hon utmanas av Wham!, även det ett bekant mönster numera.

Mariah Carey klättrar från 28 till 1 med All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony] medan Wham! kommer till 2 från förra veckans 34 med Last Christmas [Epic]. Bästa svenska julstart gör även i år Triad med Tänd ett ljus [Parlophone/Warner] som 4.

Sedan radar det julglittrande temat upp sig över topp 100. 18 titlar av topp 30 är exempelvis jullåtar.

Tidigare ettan Adele faller dock bara till 3 med Easy On Me [Columbia/Sony] och det finns även andra ”vanliga” låtar som försvarar sina positioner. Saretti tappar marginellt från 4 till 5 med Som dom [Ringtone Records] och VC Barre går med assist av Take Noelz in som 10 med Dirty Kalle [Grind Game]. Efter bl a Vvvalsta håller VC Barre på att bli det nya tunga rap-namnet på listan.

ABBA återvänder till tätplatsen på albumlistan med Voyage [Polar/Universal], upp från 2, och toppar även listan för fysisk försäljning. På vinyllistan får den däremot se sig detroniserad, där går 30-årsjubilerande Joyride med Roxette direkt in på förstaplatsen [Parlophone/Warner].

Apropå jul gör Björn Skifs en intressant start på stora listan som 4 med It’s Christmas [Parlophone/Warner].

Alla fakta här www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin