Förlag 29 november 2021

Hiphopscenen i fokus på Sony Music Publishing & Blue Sky Stockholm Camp

Sony Music Publishing Scandinavia arrangerade i november camp, tillsammans med det franska musikförlaget Blue Sky, där även The Orchard medverkade som sponsor och samarbetspartner. Campet ägde rum i Sonys studios, med över 20 deltagande artister och producenter från Sverige, Frankrike, Norge och Danmark.

 

Stora delar av den skandinaviska hiphop-eliten var på plats under campet  som hölls under under tre dagar i november. Artisterna som medverkade på campet var bl a A36, Jireel, Ricky Rich, VC Barre, Node (DK), Isah (NO), Dutty Dior (NO). De jobbade tillsammans med producenterna Simon Superti, Humble x Blisse, NEZS Beats, Mike Lowrey (DK), Drama State (FRA), Habib (FRA) D1gri (FRA) och Diabi (FRA).

 

– Det var tre roliga och produktiva dagar där många nya samarbeten, relationer och framför allt grym musik skapades. Det är ingen nyhet att svensk hiphop dominerar topplistorna här hemma, och med våra camps vill vi främja fler collabs och utbyten över internationella gränser för den svenska hiphopscenen, säger Amanda Kiflay, A&R på Sony Music Publishing.

 

På bilderna syns på övre raden från vänster: Naftalem Tekle-Ghiorghis (The Orchard) Nikoo Sadr (The Orchard), Raoda Jalal (The Orchard), Amanda Kiflay (Sony Music Publishing), Diabi, Elie Peillon (Blue Sky), Ismaël Kané (Blue Sky), Habib, Linda Segerström Melin (The Orchard), Drama State, D1gri, Node, Felix Flygare Floderer.
Nedre raden från vänster: A36, Ricky Rich, Naod, Jireel, Drama State, VC Barre

 

Foto: Naftalem Tekle-Ghiorghis

 

Christel Valsinger