Nyheter 20 september 2021

Sverigetopplistan: ”Stay” tillbaka i topp

ABBA:s återkomst i topp blev tillfällig. The Kid Laroi och Justin Bieber återtar singellistans första plats med Stay [Sony/Universal]. Drake tar ett kliv upp till etta på albumlistan med Certified Lover Boy [Republic/Universal]. 

ABBA rusade förra veckan dubbelt i topp med Don’t Shut Me Down och I Still Have Faith in You [Polar/Universal]. Dessa tappar nu till 4 respektive 12.  Det gör att några tidigare topp 5-låtar återtar positioner. Men listan har också en stark debut i Ed Sheeran på plats 6 med Shivers [Atlantic/Warner]. Samme Sheeran, Ulleviaktuell nästa år, ligger också åter tvåa med Bad Habits.

Glass Animals klättrar vidare med Heat Waves [Polydor/Universal] klättrar från 40 till 15 och nu 7.

De senaste veckornas albumdominanter tappar positioner med sina bästa singlar. Kanye West tappar från 8 till 15 med Hurricane klättrar från 12 till 8. Albumettan Drake har Girls Want Girls  [Republic/Universal] högst placerad som nummer 16, ner från 11.

Heatseeker toppas av 24K med Ringar [24K].

På albumfronten går Iron Maiden fortsatt starkt Senjutsu [Parlophone/Universal]. Nummer 3 på stora listan, plats 2 på fysiska listan och vinylditon. De två senare toppas av återutgivningen av Metallicas självbetitlade debutalbum [Mercury/Universal].

Myra Granberg är högsta nyhet som 6 med Andra sidan är ni klara [Columbia/Sony].

ABBA gick förra veckan in starkt även på albumlistan. Voluez-Vous [Polar/Universal] startade på plats 16.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se