Nyheter 14 september 2021

4 Snabba: Joakim Haugland / head of festival för by:Larm

Markus Krunegård, Mona Masrour och Myra Granberg är några av de svenska artister som spelar på årets upplaga av by:Larm i Oslo. MI bad festivalchefen Joakim Haugland om hans bästa tips för festivalen och konferensen, nu när programmet är klart.

 

Med all osäkerhet kring restriktioner och smittspridning – hur har det varit att jobba med festival- och konsertprogrammet inför årets by:Larm?

– Det har varit svårt och oförutsägbart, som för alla andra som arbetar med levande musik, men vi hoppas och tror att Norge kommer att öppna sig som Sverige och Danmark. Vi var den sista festivalen innan pandemin inträffade – och det verkar som att vi också kommer att vara den första efter pandemin.

Både Norge och Sverige har börjat öppna upp, men finns det ändå några restriktioner för besökare på festivalen?

– Vi har fortfarande inte helt öppnat upp i Norge, men premiärminister Erna Solberg har lovat att öppna i slutet av september, så nu kan vi bara hoppas att hon håller vad hon har lovat. Vi kommer i alla fall att genomföra festivalen, så om de nuvarande restriktionerna skulle fortsätta skulle den fortfarande vara öppen för deltagare med ett grönt coronapass och två vaccindoser.

Vad ska svenska besökare inte missa på årets festival och konferens?

– Mitt tips är Poison Anna från Storbritannien, som har arbetat med A$AP Rocky och Dean Blunt. På konferenssidan ser vi naturligtvis fram emot årets headliner Bobby Gillespie från Primal Scream samt våra årliga paneler State Of A&R, State of Live och State of Management. Det kommer att bli mycket intressant att diskutera i musikindustrin nu efter pandemin.

Vad ser du själv mest fram emot på by:Larm 2021?

– Jag ser mest fram emot ambientartisten KMRU från Kenya, Tirzah och Mica Levi-medarbetaren Coby Sey, Loraine JamesHyperdub, Neneh Cherrys dotter TYSON, Norges nya house/discohjälte Trym Søvdsnes, Erika de Casier4AD, Signe Emmeluths Bonanza of Doom, liksom den danska elektronicaartisten Sofie Birch.

Hela programmet för by:Larm hittar du här.

Christel Valsinger