Nyheter 7 september 2021

M.W. vinnare i P4 Nästa

Det blev Skövde-duon M.W. som kammade hem vinsten i finalen av P4 Nästa. Deras låt Feels får därmed en plats på P4:s spellista och kommer att spelas regelbundet i kanalen framöver.

Åtta finalister framförde sina låtar live för en mindre publik i Västerås konserthus på fredagkvällen. Vinnarlåten Feels med M.W hade tagits ut i P4 Skaraborgs lokala final. Duon består av vännerna Adam Warnskog och Mattias Åström från Skövde som började skapa musik ihop för cirka fem år sen och nu säger de att de äntligen hittat sin genre.

Programledare för P4 Nästa-finalen 2021 var Titti Schultz och Fredrik Birging och under den kvällen gästade Mellodeltagaren och tidigare P4 Nästafinalisten Clara Klingenström  och framförde Mellobidraget Behöver inte dig idag samt nya låten Liv. Dessutom gjorde P4 Nästas tidigare vinnare EKO (Anna Lidman), Noomi, Stiko Per Larsson och Tim Lööv ett medley med sina vinnarlåtar.

P4 Nästas riksfinaljury stod av Rita Jernquist, Germund Stenhag, Michael Cederberg och Maths Broborg (juryns ordförande).

Christel Valsinger