Nyheter 20 juli 2021

Way Out West tillbaka i mindre format

Way Out West i Göteborg meddelade tidigare i år att det inte blir någon festival under 2021. Men det kom signaler att det ändå skulle ske något innan 2022, det realiseras nu som Way Out Weekend.

Under tre kvällar 12, 13 och 14 augusti husera på Villa Belparc i Slottsskogen med en artist plus support per kväll. Den 12 augusti blir det Amason (bilden) och Esther, den 13 augusti Sarah Klang och Klara Keller och den 14 augusti Deportees och Grant.

I biljetten, som säljs separat per kväll, ingår även en Way Out West-pizza, ett symboliskt festivalarmband samt en klubbupplevelse med DJ:s i miniformat.

– Självklart hade vår högsta önskan varit att göra festival som vi brukar, och med Way Out Weekend tycker vi själva att vi kommer så nära det som möjligt. Det blir tre kvällar där vi försöker fånga det som gör Way Out West så speciellt i ett mikroformat, samtidigt som vi bjuds på musik av några av Sveriges bästa artister varav samtliga dessutom har spelat på festivalen under tidigare upplagor. Det känns svinkul att kunna göra det här, säger Kimmie Winroth på Luger i ett pressmeddelande.

Biljetterna släpps i dag tisdag 20 juli klockan 10.00 via Ticketmaster och säljs separat till respektive dag. Dörrarna öppnar redan 15.00 och livemusiken börjar runt 19.00.

12 augusti: Amason + Esther
13 augusti: Sarah Klang + Klara Keller
14 augusti: Deportees + Grant

Lars Nylin