Nyheter 20 juli 2021

”The Swedes” tillbaka med ny musik

Swedish House Mafia är tillbaka med ny musik för första gången sedan 2012 och nya upplägg för management och skivbolag.

Swedish House Mafia – Sebastian Ingrosso, Axwell och Steve Angello – upplöstes 2013 men har nu inlett en återkomst som ska leda fram till ett debutalbum två singlar: It gets better och Lifetime.

Förra helgen syntes posters med gruppens logotyp – tre prickar – på reklamskyltar i Stockholm och New York som en första signal om att något var på gång. Det innebar de två singlarna, i helgen medverkade trion också i The tonight show med Jimmy Fallon.

Swedish House Mafia återförenades 2018 för en spelning i Miami. Sedan dess har gruppen gjort fler spelningar, bland annat på Tele 2 Arena i Stockholm.

Återkomsten uppmärksammas stort i Billboard.

– Det var bara som att ”hur gör vi en comeback? Gör vi bara mer av det vi redan gjort?” säger bandmedlemmen Steve Angello till tidningen.

– Det spelar ingen roll om vi säljer 400 miljoner eller tio album – det enda som spelar roll är att vi ska ska kunna blicka tillbaka på det här och säga: Vilket jävla album, fortsätter Angello i ett reportage där bl a Monte Lipman från gruppens nya bolag Republic Records och Wassim ”Sal” Slaiby från trions nya management SALXCO kommenterar trions situation i ett delvis nytt musiklandskap. På förlagssidan finns SHM fortsatt på Universal Music Publishing.

Länk till Billboard

https://www.billboard.com/articles/news/dance/9601053/swedish-house-mafia-billboard-cover-story-interview-2021

Lifetime ft. Ty Dolla $ign & 070 Shake:

https://www.youtube.com/watch?v=t0RwGmzFCdA

Lars Nylin

Foto Alexander Wessely