”The Swedes” tillbaka med ny musik

Swedish House Mafia är tillbaka med ny musik för första gången sedan 2012 och nya upplägg för management och skivbolag.

Swedish House Mafia – Sebastian Ingrosso, Axwell och Steve Angello – upplöstes 2013 men har nu inlett en återkomst som ska leda fram till ett debutalbum två singlar: It gets better och Lifetime.

Förra helgen syntes posters med gruppens logotyp – tre prickar – på reklamskyltar i Stockholm och New York som en första signal om att något var på gång. Det innebar de två singlarna, i helgen medverkade trion också i The tonight show med Jimmy Fallon.

Swedish House Mafia återförenades 2018 för en spelning i Miami. Sedan dess har gruppen gjort fler spelningar, bland annat på Tele 2 Arena i Stockholm.

Återkomsten uppmärksammas stort i Billboard.

– Det var bara som att ”hur gör vi en comeback? Gör vi bara mer av det vi redan gjort?” säger bandmedlemmen Steve Angello till tidningen.

– Det spelar ingen roll om vi säljer 400 miljoner eller tio album – det enda som spelar roll är att vi ska ska kunna blicka tillbaka på det här och säga: Vilket jävla album, fortsätter Angello i ett reportage där bl a Monte Lipman från gruppens nya bolag Republic Records och Wassim ”Sal” Slaiby från trions nya management SALXCO kommenterar trions situation i ett delvis nytt musiklandskap. På förlagssidan finns SHM fortsatt på Universal Music Publishing.

Länk till Billboard

https://www.billboard.com/articles/news/dance/9601053/swedish-house-mafia-billboard-cover-story-interview-2021

Lifetime ft. Ty Dolla $ign & 070 Shake:

https://www.youtube.com/watch?v=t0RwGmzFCdA

Lars Nylin

Foto Alexander Wessely