Nyheter 29 juni 2021

Nytt avtal ger fler musikdokumentärer på Staccs

Streamingtjänsten Staccs, som fokuserar på konserter och musikdokumentärer, har inlett ett samarbete med den nordiska filmdistributören NonStop Entertainment. Med det lägger Staccs till klassiska musikdokumentärer som Amazing Grace (Aretha Franklin) och Sympathy for the Devil (The Rolling Stones) i utbudet. Nya musikfilmer kommer sedan att släppas varje vecka under sommaren.

Staccs lanserades i Norden och Baltikum i maj i år. Genom avtal med distributörer som Believe och DCD Rights erbjuder plattformen videomaterial från artister som Oasis, Queen, Nina Simone, Bob Marley, Patti Smith, David Bowie, The Rolling Stones, Tupac, Sam Smith och Alanis Morrisette. Med det nya samarbetet med NonStop Entertainment, får Staccs nordiska användare tillgång till ytterligare exklusiva musikdokumentärer. Musikdokumentärerna Amazing Grace, Sympathy for the Devil och Made of Stone (The Stone Roses) kommer att finnas tillgängliga från och med den 29 juni för Staccs användare i Norden. Från den 8 juli kommer Staccs att släppa nya musikdokumentärer varje torsdag under hela sommaren.

– På Staccs streamingplattform har äntligen våra musikdokumentärer hittat hem! Vi ser fram emot detta spännande samarbete och nå ut till den stora musikintresserade publiken via en dedikerad plattform. Staccs skapar nya upplevelser och möjligheter för såväl musikfans som rättighetsinnehavare och partners, säger Jakob Abrahamsson, VD, NonStop Entertainment.

– Samarbetet med NonStop Entertainment ger ett värdefullt tillskott av både bredd och spets i vår ständigt växande katalog av spännande musikdokumentärer. Även fast det är kort efter lansering kan vi redan nu se att musikdokumentärer är en populär kategori på Staccs och jag är övertygad om att våra användare kommer att uppskatta dessa nya titlar, säger Anders Tullgren, VD, Staccs.

– Kureringen av kvalitativt och varierat innehåll av och för musikentusiaster är vår stora drivkraft. Att dessa magiska porträtt och dokumentationer av historier från ikoniska artister som Aretha Franklin, The Rolling Stones, Sleaford Mods och The Stone Roses landar på Staccs lagom till sommaren känns riktigt kul, säger Jonas Sellberg, medgrundare, Staccs.

Christel Valsinger