Förlag 24 maj 2021

Seeb till Kobalt

Kobalt Music har tecknat ett exklusivt globalt förlagsavtal med Simen Eriksrud och Espen Berg som utgör duon Seeb. 

Seeb slog igenom 2016 med I Took A Pill In Ibiza, en remix av Mike Posners originallåt. Singeln toppade både Billboard Dance/Mix Show Airplay Chart och Billboard Pop Songs, blev fyra på Billboard Top 100 och tvåa på Spotify Global. Sedan release har den streamats över 2,6 miljarder gånger.

Utöver många framgångsrika remixer – inklusive Coldplays Hymn for the Weekend  och Taylor Swifts Delicate – har den norska duon släppt två EP och en mängd singlar i samarbete med andra artister. Exklusive remixerna har har Seebs katalog streamats över 1 miljard gånger.

Duon utsågs till årets popgrupp vid Spellemannprisen 2017 och 2019 och är  nominerade tillsammans med Julie Bergan i kategorien ”Årets verk – populærmusikk” vid Musikkforleggerprisen 2021 för Kiss Somebody.
Seebs label är Universal och de representeras av Frithjof Hungnes, Erlend  Buflaten och Tom RosePropeller Recordings.

I januari släppte Seeb albumet Sad In  Scandinavia som gästas av bland andra K Camp, Bastille, Goodboys, HRVYJulie Bergan och Dagny.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Christel Valsinger