Förlag 24 maj 2021

Oliver Heinänen i avtal med Baggpipe Studios

Låtskrivaren och producenten Oliver Heinänen har ingått förlags- och managementavtal med Baggpipe Studios. Heinänen har under året jobbat med artister som Winona Oak, Lucaz, Eah Yé och Ro$.

Oliver Heinänen kommer från Stockholm och startade sin musikaliska resa som frilansande gitarrist, innan han började skriva och producera åt artister. Idag huserar han på vindsvåningen i Baggpipe Studios där han på heltid jobbar som producent, låtskrivare, mixare och gitarrist inom spektrumet pop/hiphop/r’n’b/folk – oftast med ett organiskt ID som grund.

Det senaste året har han jobbat med artister som Winona Oak, Lucaz, Eah Yé, Ro$, Rymdpojken, Noak Hellsing, ARON, MIMI och Julia Lov.

– Jag och hela teamet är grymt peppade på att lägga i nästa växel i vår resa tillsammans med Oliver. Förutom att han har väldigt mycket intressanta projekt och releaser i pipeline så är han en otroligt mångsidig och musikalisk låtskrivare/producent. Är verkligen superglad över vårt samarbete, Jonna Lohi Peltola, Senior A&R/Creative Manager på Baggpipe.

– Det känns som ett väldigt bra och naturligt steg i min karriär, och samtidigt ska det bli grymt kul att få vara en del av ett sånt fantastiskt team här på Baggpipe, säger Oliver Heinänen.

Bilder från vänster: Johanna Ekholm (A&R Assistant & Coordinator), Oliver Heinänen, Jonna Lohi Peltola (Senior A&R / Creative Manager)

Christel Valsinger