Förlag 3 maj 2021

Albin Nordqvist förlänger med Cosmos

Cosmos Music Publishing har förlängt avtalet med producenten och låtskrivaren Albin Nordqvist, ett samarbete som nu pågått i fem år. 

”Sollentuna-killen Albin kom till Cosmos Music Publishing som praktikant under sin tid som student på Musikmakarna i Örnsköldsvik och blev sedermera kontrakterad till förlaget. Med en tydlig och klart uttalad ambition att lyckas på den asiatiska musikmarknaden fick han sin första cut 2016 – en singel med sydkoreanska, då nybildade, gruppen SF9 som fick fina listplaceringar både i Korea och i Japan”, skriver Cosmos Music.

Sedan dess har Albin haft en  fast studiosetup i förlagets lokaler vid Bysistorget på Söder i Stockholm. Fem år av samarbete har resulterat i åtta ”cuts” med Monsta X, dubbel-platina och ”Excellent Record of The Year”-award i Japan med Twice för Wake Me Up, samt låtar med storsäljande akter som Stray Kids, X1, SixTONES, Hey! Say! JUMP, Kat-Tun, GOT7 och NCT127.

Cosmos har nu förlängt avtalet och samarbetet med Albin Nordqvist, som även har ansvar som Studio Manager för Cosmos Studios.

Christel Valsinger