Nyheter 1 april 2021

Hov1 tillbaka, Dree Low i stark start

Hov1 och Einar tar tillbaka tronen på Sverigetopplistan med med Gamora [EMI/Universal]. Veckans andra dominant är Dree Low med spår från nya albumettan Priceless [Top Class/Universal].

Tidigare singelettan Voices [Universal/Universal] med Tusse tappar till 2. Miriam Bryant och Yasin ligger kvar som 3 med tidigare ettan Tystnar i luren [Warner/Warner]. Förra veckans starkaste nykomling Justin Bieber tar ett kliv till 4 med Peaches [Def Jam/Universal].

Under detta är det Dree Low som märks mest. Spår från Priceless, hans tredje albumetta, ligger över hela topp 100. Högst placerar sig Mimosa som 5 medan SSM LS ihop med Einar lägger sig som 19. Dree Low toppar även Heatseeker med Lita på mig, då ihop med Adel.

En stark start gör även Molly Sandén med Nån annan nu [Milkshake/Sony] som 9.

Veckans två övriga starka albumnyheter är två svenska livealbum: First Aid Kit med Leonard Cohen-hyllningen Who By Fire [Columbia/Sony] – 2 på stora listan, etta på på dom för fysisk och vinyl – respektive Ulf Lundell med Cirkus corona live [Rockhead/Warner] – på platserna 6, 2 och 2.

När toppade förresten två livealbum svenska listor senast?

.Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin